Kalundborg Flyveplads

Bemærk : Informationerne på denne side er kun til almen orientering. Forud for brug af pladsen er det enhver pilots ansvar at søge relevante informationer fra autoriserede kilder. Til operative formål er alene officielt publicerede informationer gyldige. Nedenstående links angives som inspiration til indhentning af disse, og uden ansvar.

http://aim.naviair.dk

http://www.flv.dk/milais/

Beliggenhed

4.9 NM ENE for Kalundborg 55 42 03N, 011 15 04E


Vis stort kort

Flyveplads Adresse

Eskebjergvej 92

4593 Eskebjerg

Flyvepladsens Tel. 59 29 11 23

Svæveflyvning

Der er på weekender og helligdage, samt enkelte hverdage intensiv svæveflyvning fra pladsen. I forbindelse med svæveflyvning vil der i signalgraven være udlagt et hvidt dobbeltkors, samt åbnet et landings T, der angiver bane i brug.

I VFR guiden for EKKL står:

“Spilstart af svævefly kan finde sted. Når der foregår svæveflyvning, bør pladsen ikke overflyves under 2000 FT MSL.”

Sikkerhedsmæssigt er advarslen mod overflyvning af pladsen i højder under 2000 fod meget alvorligt ment. Wiren, der benyttes under en spilstart kan nemt skære en vinge af et fly, og svæveflyet der hænger i wiren vil højest sandsynligt havarere hvis et andet fly kolliderer med wiren. Naturligvis afsøges himlen for fly inden en spilstart påbegyndes, men fly der kommer lavt kan være svære at se for træer. Opkald til pladsens radio aflyttes før start, hvorfor alle ankommende fly opfordres til at kalde på 122,500 MHz.

Bemærk at såvel spillet som startvognen er forsynet med kraftigt gult blinklys, som er tændt under hele spilstarten.

Radio

Flyvepladsen har pladsfrekvensen 122,5 MHz. Bemærk at der kan forekomme skoling af elever i ensædet skolefly uden radiotilladelse, som derfor ikke kalder op i forbindelse med start og landing.
Svævefly i Vestsjælland bruger frekvensen 123,42 internt.

Baner

På pladsen er en 699 m lang asfaltbane, bane 09/27, og græsarealer nord og syd for denne bruges til start og landing af svævefly.

Polyteknisk Flyvegruppe, Bygning 237, DTU, 2800 Kgs. Lyngby | pfg@pfg.dk

Flyveplads: Eskebjergvej 88B, Kaldred, 4593 Eskebjerg